startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Seksuele perversiteit in Leuven
"een rauwe komedie"

Auteur:
David Mamet

Regisseur:
Frank De Beulehet verhaal

Ludo en Danielle krijgen een relatie. Hun respectievelijke vrienden, Frank en Martine, kijken toe vanop de zijlijn. Op cynische en destructieve wijze helpen ze vol goede moed de hoofdpersonages om hun relatie zo snel mogelijk naar de bliksem te helpen.

Twee mannen en twee vrouwen leiden hun alledaagse leventje in een maatschappij van orde en regelmaat, vakjesdenken, monotoon werk en uitgaan: werk, huisje tuintje, vertier. In een serie van chronologisch opeenvolgende scènes zien we hen verliefd worden om deze verliefdheid snel weer te verstoten.

Seksuele perversiteiten in Leuven is als een slonzige sonate. De jachtige en zwoele stadsomgeving schept een atmosfeer waarin deze pijnlijke komedie zich kan ontwikkelen. Pijnlijk komisch omwille van het eerlijke, het menselijke. Het is alsof iemand met stoel en al achterover valt. Je moet ongewild lachen ook al is het voor de betrokkene uiterst pijnlijk, vaak zonder dat ze het zelf echt beseffen. Het perverse slaat niet zozeer op de sex, ook al is die in de taal volop aanwezig – toeschouwers wezen gewaarschuwd : het rauwe en vaak vulgaire woordgebruik is heel expliciet, niet voor jeugdige kijkers -, maar wel op het niet kunnen trekken van lessen uit vroeger gemaakte fouten.

"Seksuele perversiteit in Leuven" is een hedendaagse, gedurfde komedie over het onvermogen om met elkaar te kunnen communiceren waardoor relaties— ondanks goede bedoelingen — kapot gaan.

de acteurs

Karen Van Keer, Jo Matthijs, Jessyca Van De Weijer, Koen Dauw

speeldata:

Vrijdag 6 oktober 2000 om 20u
Zaterdag 7 oktober 2005 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx