startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Gezichtsverlies
"politiek geïnspireerde komedie "

Auteur:
Dario Fo

Regisseur:
Greta Van Langendonckhet verhaal

Antonio, een eenvoudige arbeider in de Fiat-fabriek, is toevallig getuige van de ontvoering van Agnelli, de grote baas van Fiat. Hij slaagt er echter in het leven van deze laatste te redden. Agnelli is evenwel verbrand aan het aangezicht en de handen en Antonio brengt zijn baas naar het ziekenhuis. Eens de gewonde afgeleverd, maakt hij zich snel uit de voeten, want hij wil natuurlijk niets met de zaak te maken hebben.

In het ziekenhuis kan Agnelli niet worden geďdentificeerd, vermits gezicht en handen verbrand zijn. Bij het doorzoeken van zijn jaszakken worden zijn identiteitspapieren teruggevonden. Dit zijn echter de papieren van Antonio, want Antonio had zijn jas om Agnelli heengeslagen. Plastische chirurgen bezorgen Agnelli een nieuw gezicht, dat verdacht veel op dat van Antonio lijkt.… Ondertussen is de echte Antonio ondergedoken bij zijn minnares Lucia, want hij kan niet naar huis. Daar Thuis wordt Antonio’s echtgenote Rosa opgescheept met de opgelapte Agnelli, die natuurlijk niets of niemand herkent. Als dan ook Antonio naar huis terugkeert en Rosa met twee verschillende versies van een echtgenoot te maken krijgt, is het hek helemaal van de dam. Je zou voorvoor minder het noorden kwijtraken !

Knettergekke toestanden, een echt product van Dario Fo, de Nobelprijs winnaar Litteratuur van twee jaar terug. Voor de Dijlzonen is dit de vierde Fo-productie.

de acteurs

DJ Franz, Jeroen Geyssens, Danny Vanzeebroeck, Eddy Van Weddingen, Joke Mannekens, Annelies Hendrickx, Priscilla Mathijs, Karlien Geyssens, Wim Huybreghs, Herman Van Craesbeeck, Clem Van Gossum, Anita Cluyts, Marie-Rose Wuyckens, Frans Pierson.

speeldata:

Vrijdag 19 januari 2001 om 20u
Zaterdag 20 januari 2001 om 15u en 20u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx