startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    

 De tovenaar van Oz
"fantastisch sprookje - kindertoneel"


Auteur:
Eliane Vanherle

Regisseur:
Anita Cluyts

 

het verhaal

Dorothy is een meisje dat bij haar tante en oom op een boerderij woont. Op een dag wordt ze samen met haar hondje Toto tijdens een wandeling verrast door een onweer en een cycloon zuigt haar mee.

Zo komt ze terecht in een prachtige wereld, het land van Oz. Ze ontmoet daar de meest wonderbaarlijke figuren; zoals een vogelverschrikker die kan lopen en praten, een blikken man die op zoek is naar een hart en een leeuw, die in feite een beetje laf is. Samen met hen gaat ze op zoek naar de machtige tovenaar van Oz, in de hoop dat hij hen kan helpen.

Voor Dorothy zou dit betekenen dat hij haar vertelt hoe ze weer bij haar oom en tante kan komen. Tijdens hun zoektocht doorkruisen allerlei vreemde wezens hun pad, waaronder een goede fee en een slechte heks, die het op Dorothy gemunt heeft. Na een lang avontuur slagen de vijf vrienden er toch in de tovenaar te bereiken.

de acteurs

Wouter Verbeeck, Yannick Matthijs, Joke Mannekens, Lien Maes, Marijke Geyssens, Wim Hambrouck, Simo Vanhole, Hanne Verbeeck, Lobke Van Langendonck, Nicolas Vanhole, Wauter Marnef, Michael Marnef, Jelle Mannekens, Joran Geyssens, Lotte Verbeeck, Lara Van Audenhoven, Laetitia Speltdoren, Marjolein Meyfroot, Jone Maes, Arjanne Gilbert, Karen Degheldere, Sil Van Langendonck, Hannes Maes, Bavo Mannekens, Lennert Herman, Astrid Van Gramberen.


speeldata:

Zaterdag 17 februari 2001 om 19u
Zondag 18 februari 2001 om 15u

locatie:

Zaal "Ons Huis"Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx