startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Gered !
"jongerendrama"

Auteur:
Edward Bond

Regisseur:
Frank De Beule


het verhaal

Er waren eens een jongen, lid van een jongerenbende, en een meisje. Jongen en meisje leren elkaar kennen. Hun beider omgeving reageert eerder terughoudend. Jongen en meisje gaan steeds meer met elkaar om. Meisje wordt zwanger. De bende reageert nogal uitdagend en lacherig, de ouders echter niet. Baby wordt geboren en de net-geen-pubers-meer blijven half verweesd achter met de zorg voor de baby. Maar ze hebben het moeilijk om die zorg te combineren met hun zin om uit te gaan en feest te vieren. Op een zonnige dag wandelen ze in het park met hun kindje. De vrienden van de jongen beloven het jeugdige koppel om een tijdje op het babyítje te passen. Jongen en meisje gaan even weg. De bende begint een spelletje te spelen met de baby ...

Bij de Londense creatie in 1965 werd deze moderne klassieker onmiddellijk gecensureerd ťn vervolgens verboden, wegens te veel heilige huisjes die omver worden geworpen. Themaís als tienerhuwelijken, abortus, verwaarlozing, kindermoord, ledigheid in rijke gezinnen... waren en zijn al te vaak taboe-onderwerpen. Het hoofdthema in dit stuk is net precies "het taboe", het niet willen of niet kunnen of niet mogen praten over bepaalde, vaak dringende en prangende problemen. Dit gebrek aan openheid maakt problemen alleen maar erger. In een tijdperk dat waarin alles bespreekbaar lijkt, blijkt men maar al te vaak over bepaalde onderwerpen niet te kunnen spreken.


de acteurs

Yannick Matthijs, Michiel Renier, Karlien Geyssens, Peter DaniŽls, David Willems, Tom Struyven, Wim Oostvogels, Wouter Verbeeck, Jessyca Van De Weijer, Wim Huybreghs, Elly Conings, Joris Jennen.


speeldata:

Donderdag 8 maart 2001 om 19u
Vrijdag 9 maart 2001 om 20u
Zaterdag 10 maart 2001 om 15u en 20u

locatie:

Theater Malpertuus Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx