startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De gidsen
"hilarische klucht "

Auteur:
Edward Montie

Regisseur:
Frank De Beulehet verhaal

Zestien Hollandse meisjesscouts en hun 3 leidsters trekken op kamp naar Zuid-Frankrijk. Omdat de aalmoezenier niet onder het rokje van één der meisjes vandaan kon blijven, beslist de hoofdleidster om zonder aalmoezenier te vertrekken.. Dat zint de nationale leiding niet en ze stuurt een inspectrice op de groep af. Ter plaatse gebeuren natuurlijk de gekste dingen : de hoofdleidster zit zwaar aan de whisky, de meisjes vechten in de beek, een aantal meisjes verdwalen, anderen stelen giftige appels in een kloostertuin, ééntje wil zelfmoord plegen, een Franse non maakt groot Frans stampei, … Het gaat van kwaad naar erger, tot de inspectrice op het toneel verschijnt en zich met de zaak bemoeit.

De Gidsen is een klucht voor en door jongeren. Na twee relatief “zware” producties (“De Golf” en “Gered”) werd het tijd om eens iets luchtig te brengen. Met “De Gidsen” trekken de Dijlezonen-jongeren alle komische registers open. Deze komedie wordt met vele toeters en bellen geserveerd : een indrukwekkend decor en dito kostuums, speciale belichting, een grote cast van 21 meisjes, spel, zang én een watergevecht. De seizoenopener wordt letterlijk een spetter. Op de eerste rij zitten, bezorgt u niet alleen een natte broek van ‘t lachen, maar gewoon een nat pak.

Met de rol van hoofdleidster Yolanda viert Marie-Rose Wuyckens haar zilveren jubileum als Dijlezoon-actrice in de eerste Vlaamse productie van “De Gidsen”.

de acteurs

Marie-Rose Wuyckens, Anita Cluyts, Patrick Cluyts, Joke Mannekens, Wim Huybreghs, Johan Dausy, Lien Maes, Els Deroost, Karen Van Keer, Astrid Van Gramberen, Bavo Mannekens, Koen Dauw, Jeroen Geyssens, Peter Daniëls, Dennis Imberechts, Elly Conings, Ellen Degheldere, David Willems, Karlien Geyssens, Thérèse Libotton, Eddy Van Weddingen, Wim Oostvogels.

speeldata:

Vrijdag 5 oktober 2001 om 20u
Zaterdag 6 oktober 2001 om 15u en 20u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx