startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Pygmalion
"romantische komedie "

Auteur:
George Bernard Shaw

Regisseur:
Frank De Beulehet verhaal

Volgens de Griekse mythologie was Pygmalion een beeldhouwer die het beeld schiep van een vrouw met zo een wonderbaarlijke schoonheid dat hij er verliefd op werd. De godin Afrodite had medelijden met de man en bracht het beeld tot leven en schonk haar aan Pygmalion als zijn bruid.

Eeuwen later gebruikte George B. Shaw deze legende als basis voor zijn meest succesvolle komedie. Pygmalion werd Henry Higgings, een professor in de fonetica en het standbeeld werd een eenvoudig bloemenmeisje dat tracht te overleven in de Londense straten van 1910.

De zelfingenomen Henry Higgings gaat een weddenschap aan met zijn goede vriend Kolonel Pickering. Hij wedt dat hij een eenvoudig bloemenmeisje, Elisa Doolittle, in drie maanden tijd kan omtoveren in een dame die de hoogste sociale kringen kan frequenteren. Als dit uiteindelijk lukt, komt hij tot de vaststelling dat Elisa een onmisbaar deel van zijn leven is geworden. Maar Elisa is meer dan een werkinstrument en laat niet zomaar met zich sollen.

Pygmalion is een heerlijke romantische komedie, boordevol geestigheden en gekende momenten, niet in het minst door de wereldberoemde musicalversie : My Fair Lady.

De Dijlezonen brengen u de oorspronkelijke theaterversie. Het wordt een klassieke opvoering in de epoquestijl van voor de eerste wereldoorlog, maar met een moderne, frisse en speciaal voor de Dijlezonen gerealiseerde vertaling.

de acteurs

Chantal Leblanc, Geert Debel, Elly Conings, Marleen Suttels, Johan Dausy, Koen Dauw, Joke Mannekens, Ann Pacques, David Willems, Jo Matthijs, Clem Van Gossum, Eddy Van Weddingen, Frans Pierson, Marie-Rose Wuyckens, Thérèse Libotton.

speeldata:

Vrijdag 25 januari 2002 om 20u
Zaterdag 26 januari 2002 om 15u en 20u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx