startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Popcorn
"Parodie - geweld en de media"

Auteur:
Ben Elton

Regisseur:
Frank De Beulehet verhaal

Bruce Delamitri is genomineerd voor de “Oscar” als beste regisseur. Zijn films zijn uitermate gewelddadig en pikant. De filmcritici zeggen dat zijn films aanzetten tot crimineel gedrag en losbandige zeden. Tegelijkertijd schuimt een koppel Amerika af, een bloederig spoor van lijken achter zich latend. Uiteraard wordt dit Bonny & Clyde-achtig duo gelinkt aan de films van Bruce. Wat Bruce niet beseft is dat in de 24 uur nadat hij zijn Oscar zal winnen, dat gangsterstel niet alleen zijn hele leven, maar ook dat van zijn ex-vrouw, zijn dochter, zijn manager en zijn liefje-voor-één-nacht, zal veranderen. Zij worden allen gegijzeld door beide misdadigers die Bruce verafgoden en als het ware aanbidden. De moordenaars hebben enkele zeer bizarre eisen.

Met een mengeling van Natural Born Killers, Tarantino en een hoop zwarte humor, is Ben Elton (Black Adder, Thin Blue Line,...) erin geslaagd een zeer grappig, maar ook heel gewelddadig toneelstuk te schrijven. Het thema is of het tonen van geweld ook rechtstreeks aanleiding kan geven tot het plegen van geweld. Leidt de verheerlijking van geweld in de alsmaar meer op sensatie beluste media niet tot een escalatie van geweld? In hoeverre zijn diegenen die dat geweld verheerlijken ook verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan?

Popcorn is een grappige komedie met een ernstige boodschap, vol seks, drugs, rock-‘n-roll, bloed én héél véél geweld.

de acteurs

Annemie Geeraerts, Patrick Cluyts, Frans Pierson, Lien Maes, Anita Cluyts, Wim Huybreghs, Elly Conings, David Willems, Karen Van Keer, Dennis Imberechts, Tine Wijnants en Koen Dauw.

speeldata:

Vrijdag 20 december 2002 om 20u
Zaterdag 21 december 2002 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx