startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Gelukkige Gezinnetjes
"een bitterzoete komedie"

Auteur:
John Godber

Regisseur:
Frank De Beulehet verhaal

Na de begrafenis van zijn vader komt Jan voor het eerst sinds jaren terug in de ouderlijke woning. Alle voorwerpen in de kamer doen hem een deel van zijn jeugdjaren herbeleven. Zo denkt Jan terug aan het einde van zijn lagere schooltijd, toen het PMS hem adviseerde naar de “beroepsschool” te gaan. Grote consternatie in de familie, want de dochter van de zuster van zijn moeder doet Latijnse, speelt vloeiend klarinet en wordt door iedereen op handen gedragen. Jan is het kneusje van de familie. Maar hij besluit zich niet te laten doen en op te komen voor zichzelf. Natuurlijk leidt dit tot familiale spanningen. Gelukkig wordt hij omringd door zijn grootouders. Maar als die overlijden, verliest Jan zijn steunpilaren.

“Gelukkige Gezinnetjes” is een actuele, diep-menselijke en daardoor héél herkenbare komedie over ouders die willen dat hun kinderen het beter hebben dat zijzelf het ooit hebben gehad. Soms gaan ouders hierin te ver en denken ze te weinig aan het welzijn van hun kind of verliezen ze de realiteit uit het oog.

“Gelukkige Gezinnetjes” werd door Godber speciaal voor het amateurtheater geschreven. Het werd in oktober 1991 door 49 Britse amateurgezelschappen (en 1 Israëlitisch) tegelijk opgevoerd.

de acteurs

Wim Huybreghs, Frans Pierson, Ann Pacques, Clem Van Gossum, Marie-Rose Wuyckens, Joke Mannekens, Tine Wijnants, Annelies Hendrickx, Astrid Van Gramberen, Marleen Meulemans, Edward Winnepenninckx, Annemie Geeraerts, Lien Maes, Eddy Van Weddingen, Dennis Imberechts, Karlien Geyssens


speeldata:

Vrijdag 23 april 2004 om 20u
Zaterdag 24 april 2004 om 15u en 20u
Zondag 25 april 2004 om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx