startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De Geit of wie is Sylvia
"een humorvolle moderne klassieke tragedie"

Auteur:
Edward Albee

Regisseur:
Jo Matthijshet verhaal

Rob is een briljante architect op het toppunt van zijn carrière. In dezelfde week viert hij zijn vijftigste verjaardag, krijgt hij een prestigieuze architectuurprijs en wordt hem een uiterst lucratieve opdracht gegund. En komt zijn vrouw, door toedoen van zijn beste vriend sinds jaren, achter het feit dat hij een buitenechtelijke relatie heeft… Op het eerste gezicht duidelijk een verhaal over een midlifecrisis. 
Dit schitterende stuk is het laatste nieuwe van de gevierde toneelauteur Edward Albee ('Zoo Story’, 'The sandbox',  'The American dream'’, 'Who's afraid of Virginia Woolf', ‘A delicate balance', 'Seascape', 'Three tall women’). Het won de “2002 Tony Award for Best Play”, werd verkozen tot “Best Play of 2002” door de “New York Drama Critics Circle”, ontving de “New York Drama Desk Award for Outstanding Play” en was finalist in 2003 voor de Pulitzer Prijs voor Drama (Albee heeft er trouwens al drie gekregen). Het kende enorm succes op Broadway en lokt nu als sinds vele maanden volle zalen in de Londense West End. Zowel critici als toeschouwers zijn bijna unaniem lovend. En dat over zijn stuk waarvan Albee zei: ”Met een beetje geluk zullen er mensen tijdens de opvoering rechtstaan, hun vuist zwaaien en dingen naar het podium gooien. Ik hoop het alleszins”.

De dialogen in dit toneelspel zijn verfrissend helder, geestig, gevat en bijtend grappig, terwijl het onderwerp best duister is. De lach is nooit ver weg, hoewel we als toeschouwer niet altijd weten of we nu lachen om de grappige gesprekken of uit ongemak. Het is een schitterende kruising en vermenging van humor en tragedie, een feest voor iedere theaterliefhebber. Kom het onverwachte verwachten. Breng je hoofd, je lef en je hart mee.

de acteurs

Katrin Debie, Wim Huybreghs, Clem Van Gossum en Wim Hambrouck

speeldata:

Vrijdag 14 januari 2005 om 20u
Zaterdag 15 januari 2005 om 20u
Vrijdag 21 januari 2005 om 20u
Zaterdag 22 januari 2005 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx