startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
Afiiche R&J

 Romeo & Julia
"of Waarom Julia niet verliefd is op Romeo"


Auteur:
Willy Wuyts naar William Shakespeare

Regisseur:
Geert Vandermeulen

Voor kinderen door kinderen

 

het verhaal

Verona 1942.
De stad is verdeeld in 2 kampen; zij die samenwerken met het fascistische bewind en zij die deel uit maken van het verzet. In deze strijd ontmoeten de kinderen van de familie Capuletti, van wie de ouders onderdak verlenen aan Duitse officiers, en de kinderen van de familie Montacchi van wie het een publiek geheim is dat ze deel uit maken van het Italiaanse verzet, elkaar in de straten van Verona. Zij vechten er hun eigen strijd uit.
Vader en vooral moeder Capuletti zien hun invloed en macht in ruime mate toenemen door hun dochter uit te huwelijken aan de wat dwaze graaf Paris. Misschien wordt pa zo wel de nieuwe Führer van Verona ! En ma wordt misschien wel gravin !
Julia ziet dat echter allemaal niet zitten.
Wanneer Romeo Montacchi verliefd wordt op Julia Capuletti, beantwoordt zij zijn liefde met graagte. De strijd tussen beide families ontaardt in een strijd tussen knuffels en vuisten, liefde en haat, zelfs in een strijd tussen leven en dood. Bij een ongelukkig gevecht wordt Tybalt, een neef van Julia, door Romeo gedood. Nu is het hek helemaal van de dam. Julia wil in feite alleen maar haar eigen ding doen. Al die commotie komt haar in feite niet goed uit ...

De Dijlezonen gaan met hun jongste acteurtjes en actricetjes de grote uitdaging aan om een echte klassieker te spelen, en eentje die traditioneel gezien voor “grote mensen” is. Wat weten kinderen nu eenmaal van de grote thema’s van het leven, zoals in dit geval (tragische) liefde, haat en vooringenomenheid?
Ja, maar gaat deze versie echt over deze thema's? Er zijn toch wel leukere dingen voor kinderen, zoals je eigen zin doen, een beetje rebelleren, je eigen plaats op de wereld uitgraven...
Daarenboven situeren we het stuk in een totaal onverwacht kader, zodat het een heel vat vol dubbele bodems wordt, waar de “grote mensen” iets hebben aan het idyllische, romantische en toch ook het wrange van de situatie en waar de kleintjes kunnen opgaan in het verhaal, de gebeurtenissen, de kapoenenstreken en de spectaculaire wereld waarin alles zich afspeelt. We maken een productie voor en door kinderen, waar volwassenen ook heel wat aan hebben. Dit is een stuk met vele lagen, leuk en prettig om zien voor alle leeftijden.

de acteurs

Arianne Musschoots, Astrid Van Den Kerckhove, Bavo Mannekens, Charlotte Goyvaerts, Chloë Morioux, Dieter Serbruyns, Dorien Lorent, Elise Gazenbeek, Ellen Van den Bogaerde, Hanne Verbeeck, Inge Vanhoutte, Jana Goddé, Jelle Mannekens, Jo Matthijs, Johan Dausy, Kelly Pijpen, Lara Van Audenhoven, Laurien Muhinda, Melissa Vanalphen, Nele Van Horebeek, Sander Neyens, Stephanie Tintel, Valerie Tintelspeeldata:

zaterdag 19 maart 2005 om 15u en 19u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx