image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Kus van de Spinnenvrouw
"aangrijpend theaterwerk"

Auteur:
Manuel Puig

Regisseur:
Frank De Beule


het verhaal

Kus van de Spinnenvrouw geldt als één van de briljantste verhalen uit de Zuid-Amerikaanse literatuur. Manuel Puigs beklemmende verhaal speelt zich af in een gevangeniscel in Buenos Aires, Argentinië. Twee jongemannen worden samen opgesloten : Molina, een homoseksueel die door het regime werd veroordeeld wegens “ontucht” en Valentin, een “subversieve” politieke activist. Overdag leest Valentin sociologische boeken en ’s nachts vertelt Molina filmverhalen, verhalen vol valse hoop, uiterlijke schijn en goedkope sentimenten. In die verhalen laat Puig zien wat zich in werkelijkheid in de cel afspeelt : de verandering die Molina en Valentin, onder invloed van elkaar, ondergaan. De gevangenisdirecteur speelt beide mannen, op last van het regime, tegen elkaar uit. En zo gaan ze hun onafwendbare noodlot tegemoet.

Puigs roman, aanvankelijk in Argentinië verboden, werd echter een internationale bestseller. "Kus van Spinnenvrouw" werd later verfilmd en tot toneelstuk en musical bewerkt.
Voor hun theaterversie creëerden de Dijlezonen een bewerking gebaseerd op het oorspronkelijk toneelstuk met daarin elementen verwerkt uit de film en de musical. Ten opzichte van het originele toneelstuk, dat slechts met twee acteurs wordt gespeeld, biedt deze aanpassing de toeschouwer meer leven, spanning en afwisseling en maakt het geheel nog boeiender om naar te kijken.

Een aangrijpend en diep-menselijk toneelwerk over affectie en genegenheid en hoe sommige “mensen” in staat zijn andere mensen pijnlijk te raken in hun waardigheid.


de acteurs

Johan Dausy, Wim Huybreghs, Ellen Van den Bogaerde, Frans Pierson, Clem Van Gossum, Inge Vanhoutte, David Willems, Marie-Rose Wuyckens en Jelle Mannekens.


speeldata:

Vrijdag 22 april 2005 om 20u
Zaterdag 23 april 2005 om 20u
Vrijdag 29 april 2005 om 20u
Zaterdag 30 april 2005 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx