image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Drie versies van het leven
hedendaags theater met een absurd kantje

Auteur:
Yasmina Reza

Regisseur:
Geert Vandermeulen

 het verhaal

Drie versies zijn rijkelijk onvoldoende om het leven te vatten maar ze geven een beeld van wat er mogelijk is. Iedere versie heeft zijn eigenheid, doch alle zijn met elkaar verbonden door de personages en hun jaloezie op het leven van de anderen. In elke versie leven de personages in onvrede met zichzelf en kijken ze op naar het leven van de andere. Telkens zijn ze onmachtig om hun leven de wending te geven die ze zouden willen.

In versie I ontmoeten we de personages rond de postnatale depressie en de gevolgen die deze met zich mee brengt voor het relationele en het seksuele leven. Hoekige bewegingen suggereren hier het "vakjes-denken" van de personages.

In versie II zien we hoe de personages de sleur in het (seksueel) leven willen camoufleren door cowboy en cowgirl te spelen. Een zeer benarde situatie om bezoek te ontvangen. Zeker wanneer dat bezoek kennis neemt van de spelletjes die er gespeeld worden en er het eigen belang in vinden. Maar ook hier wordt het vooropgestelde doel door niemand bereikt.

Versie III toont hoe het leven zelf ingrijpt in het geluk. De aan een rolstoel gekluisterde Henri kan zich niet vereenzelvigen met zijn leven, ook niet nu de dingen op zich er wat rooskleuriger uitzien. Verziekt door de depressie kan zelfs het uitlenen van zijn vrouw aan de nog viriele Hubert hem niet zo heel veel schelen, lijkt het.

Het geheel is doorspekt met humor door de soms banale teksten en het naast elkaar praten van de personages. Maar aangezien mensen vooral lachen met de uitvergroting van wat ze herkennen uit het eigen leven, geeft dit het geheel toch een wrang nasmaakje.


de acteurs

Petra De Bleser, Yannick Matthijs, Frans Pierson en Freddy Sannen.


speeldata:

Vrijdag 7 oktober 2005 om 20u
Zaterdag 8 oktober 2005 om 20u
Vrijdag 14 oktober 2005 om 20u
Zaterdag 15 oktober 2005 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx