image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Hokus Sprokus Splasj
de schaar in het sprookjesboek

Auteur:
Leentje Van de Cruys

Regisseur:
Leentje Van de Cruys

Voor kinderen door kinderen

 het verhaal

Wie er bang van de boze wolf?
Waarom heeft grootmoe zulke grote voeten?
Hoe hield Roodkapje haar kapje mooi rood?
Wie bouwde het peperkoeken huisje? (nee hoor, niks heks!)

… het antwoord op deze en nog vele andere vragen verneem je in "Hokus Sprokus Splasj", een knotsgekke theatershow gebaseerd op de klassieke sprookjes van Grimm. Wie dacht dat die sprookjes saaie, ouderwetse kindervertellingen zijn, die heeft het mis. De op het eerste gezicht onschuldig ogende verhaaltjes zijn heel wat 'grimmiger' dan je wel dacht. En wat we daar precies mee bedoelen, zie je in 'Hokus Sprokus Splasj', een voorstelling gebaseerd op de klassieke sprookjes van de Grimm broertjes, weliswaar onderworpen aan flink wat knip- en plakwerk.

En doorspekt met de nodige dubbele bodems. We zetten de traditie van vorig seizoen verder, waarbij we in het kinderstuk de vlakke avonturenvertelling verlaten voor wat meer diepgang met meerdere lagen. De kleinsten ontgaat al die complexiteit, en dat is goed. Zij hebben meer dan hun handen vol met al het wervelende en het herkenbare dat ze op de scène meemaken. Maar de volwassenen moeten zelf ook wat aan de productie hebben, meer dan alleen het plezier van het plezier dat hun kroost aan een leuke voorstelling beleeft.

Er is voor deze productie veel inspiratie gehaald bij onder meer Roald Dahl en Louis-Paul Boon. Ook zij hebben sprookjes geschreven, het ene al wat ondeugender en explicieter dan het andere. Als je weet dat we die sprookjes paren (lap, daar heb je het al…) aan de Grimm stories, die zelf ook niet van enige schalkse verwijzing gevrijwaard zijn, dan begrijp je dat elke goede verstaander ruimschoots aan zijn trekken zal komen. In figuurlijke zin natuurlijk.

Het resultaat van al dat knip- en plakwerk is een bont spektakel, vol verrassingen en onverwachte wendingen. Leuk voor de kleinsten en de grootsten. En voor iedereen er tussenin.
Komt dat zien!


de acteurs

Isaline Broes, Sophie Broes, Morgane Crisp, Elise Gazenbeek, Jana Goddé, Charlotte Goyvaerts, Jone Maes, Bavo Mannekens, Chloë Morioux, Laurien Muhinda, Arianne Musschoots, Kelly Pijpen, Dieter Serbruyns, Stephanie Tintel, Valerie Tintel, Divine Umutoni, Lara Van Audenhoven, Lise Van Cutsem, Astrid Van Den Kerckhove, Nele Van Horebeek, Melissa Vanalphen, Hanne Verbeeck en Djodi Wagenaars.


speeldata:

Vrijdag 20 januari 2006 om 19u
Zaterdag 21 januari 2006 om 19u
Vrijdag 27 januari 2006 om 19u
Zaterdag 28 januari 2006 om 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx