image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Het geheime dagboek van Adriaan Mole
puberale komedie

Auteur:
Sue Townsend

Regisseur:
Frank De Beule

 het verhaal

Een komedie vol rampen die iedereen boven de veertien bekend zullen voorkomen.

Adriaan is een tobber. Hij heeft last van jeugdpuistjes, kreunt onder het schrikbewind van zijn slonzige moeder en werkloze vader, moet leven op een dieet van ongezonde voeding én ontdekt plots lichaamsdelen die opeens zomaar beginnen te bewegen. Hij is amper 14 en vreest het ergste voor zijn toekomst.

Maar er is troost : een eerste liefje, zijn boezemvriend en een stokoude kettingrokende clochard zorgen voor de vrolijke noot in zijn puberleven. En die hulp heeft hij zeker nodig wanneer zijn moeder er van onder muist met de buurman en zijn vader een nieuwe vriendin in huis haalt die zijn oudere zus zou kunnen zijn.

Adriaan is gelukkig een intellectueel, want hij schrijft gedichten. Via de "Standaard der letteren" hoopt hij een poëzieprogramma op Klara te kunnen bemachtigen.

Kortom, we volgen precies één jaar uit het leven van Adriaan, een puber, bij aanvang 13 en ¾ jaar oud.

Een hartverwarmende, herkenbare komedie die uit het leven gegrepen blijkt te zijn. Jongeren versus iets minder jongeren. Maar wie zijn hier de echte pubers?

De Dijlezonen brengen nog eens een groots opgezette productie met een uitgebreide cast, een prachtig decor, mooie kostumes en leuke muziek. Een verhaal met een hart en bijgevolg een productie voor de ganse familie.


de acteurs

Elly Conings, Johan Dausy, Jana Hasaerts, Wim Huybreghs, Chantal Leblanc, Dorien Lorent, Jone Maes, Jelle Mannekens, Marleen Meulemans, Sander Neyens, Laura Uwase, Ellen Van den Bogaerde, Astrid Van Gramberen, Leen Van Ransbeeck, Eddy Van Weddingen, Hanne Verbeeck, Djodi Wagenaars, David Willems.


speeldata:

Vrijdag 17 maart 2006 om 20u
Zaterdag 18 maart 2006 om 15u en 20u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2005 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx