image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Reinaart de Vos
fabel voor alle leeftijden

Auteur:
Dirk Callens

Regisseur:
Kieran Uylenbroek

 het verhaal

Koning Nobel heeft zware problemen. Zijn middagdutje wordt danig verstoord door Reinaart de Vos. Zijn hofhouding verkeert in totale chaos. Zijn bazige vrouw wil dat hij kost wat kost orde op zaken stelt. De dieren in zijn rijk eisen dat Reinaart op het matje wordt geroepen. Alsof dit nog niet genoeg is, benoemt zijn vrouw haar schoothondje tot hofmeester.

Dan is er nog een leger blinde mollen dat plannen smeedt om de macht over te nemen en de goudschat te vinden. Gelukkig is Koning Nobel hiervan niet op de hoogte.

Reinaart daarentegen vertoeft in een zalige roes. Terwijl zijn vrouw het huishouden doet, speelt hij met zijn kinderen. Hij haalt zijn geliefde streken uit en stuurt de boodschappers van de koning met hun staart tussen de poten huiswaarts. En van zijn lievelingsbezigheden is het succesvol veroveren van vrouwen.

Kan dit alles wel blijven duren?
Komt er weer orde aan het hof van Koning Nobel?
Zal zijn regering omver geworpen worden door de mollen?
Overschrijdt Reinaart de grens tussen frats en misdaad?
Ontspringt hij uiteindelijk de dans of krijgt hij zijn verdiende loon?
En wat heeft die goudschat eigenlijk met dit alles te maken?


Je merkt het, er zijn veel vragen die onbeantwoord blijven. Wil je weten hoe dit allemaal afloopt, kom dan zeker kijken.


de acteurs

Bavo Mannekens, Ielke Quintens, Bram Vandebroeck, Laurien Muhinda, Wim Hambrouck, Hanne Verbeeck, Philippe Marchal, Nicolas Vanhole, Charlotte Goyvaerts, Bart Stevens, Sander Neyens, Lara Van Audenhoven, Kyria Cateau, Marie Lorrent, Chlo Morioux, Margo Verbinnen, Livio Loonbeek, Karima Bahri, Marte Lorent, Divine Umutoni, Kelly Pijpen, Morgane Crisp, Stephanie Tintel en Valerie Tintel


speeldata:

Vrijdag 26 januari 2007 om 19u
Zaterdag 27 januari 2007 om 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2006-2007 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx