image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Oliver Twist
theater voor de hele familie

Auteur:
Lieve Eeckhaut (naar Charles Dickens)

Regisseur:
idee: Lieve Cosyns
realisatie: Jo Matthijs

 het verhaal

Oliver Twist werd geboren in een armenhuis, waar zijn moeder stierf. Hij wordt verkocht aan de begrafenisondernemer Sowerberry, maar vlucht hiervan weg na een gevecht met Noach, een arme schooljongen, die de begrafenisondernemer helpt.

Onderweg naar Londen ontmoet hij Jack Dawkins, “The Artful Dodger” (de spitsvondige slimmerik). Deze brengt Oliver naar Fagin, een jood en leider van een bende. Oliver weet niet dat zijn nieuwe vrienden dieven zijn totdat hij ze naar buiten moet volgen en ziet hoe ze de portemonnee van iemand stelen. Oliver wordt ook uitgestuurd om te stelen, maar al bij de eerste keer wordt hij opgepakt. Dokter Brownlow, de man waarvan Oliver stal, neemt hem in bescherming. Oliver wordt echter opnieuw gekidnapt door de bende, enerzijds omdat ze denken dat hij hun geheimen zal doorvertellen en anderzijds omdat Monks Fagin heeft aangeboden om een dief van Oliver te maken. Oliver moet samen met Bill Sikes gaan inbreken in het huis van Mrs Maylie en Rose. Oliver wordt gepakt en opgenomen in dat gezin omdat Rose hem zo lief vindt.

Zo start het spannende verhaal van Oliver Twist en heb je met de belangrijkste personages al kennis gemaakt. Eens het verhaal begonnen, wil je graag te weten komen hoe het met Oliver zal aflopen en of het wel goed zal komen. Afwachten maar !!!

Het thema in dit verhaal, dat zich afspeelt eind 19e eeuw in Londen, zijn de sociale misstanden van de tijd waarin Charles Dickens leefde. Motieven hierbij zijn bendes, liefde en armoede. Charles Dickens heeft de armoede en de leefgewoonten uit die tijd heel goed weergegeven. De onderliggende drijfveren voor de handelingen van de personages zijn echter van alle tijden.

De productie die we maken respecteert die oorspronkelijke omkadering, het wordt een traditionele, warme, emotionele voorstelling. Eentje waarin je jezelf helemaal kunt onderdompelen. Kom het samen meemaken in dit verhaal dat geschikt is voor het hele gezin.


de acteurs

Livio Loonbeek, Peter Tacq, Ielke Quintens, Jelle Mannekens, Lise Ceyssens, Stephanie Tintel, Cédric Verbruggen, Sander Neyens, Wim Hambrouck, Jasper Driesmans , Hanne Verbeeck, Johan Dausy, Frans Pierson, Inne Van Nuffelen, Yannick Matthys, Philippe Marchal, Denise Rabau, Lotte Verbeeck, Bram Vandebroeck, Elias Bosmans, Lore Van Poucke, Morgan Crisp , Nemo Herbosch, Valerie Tintel en Eddy Van Weddingen

speeldata:

Vrijdag 16 maart 2007 om 20u
Zaterdag 17 maart 2007 om 15u en 20u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2006-2007 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx