image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Vrouwenstaking
een klassieke Griekse komedie in een wervellend nieuw jasje

Auteur:
Dani Van Gompel (naar "Lysistrata" van Aristophanes)

Regisseur:
Frans Vanderschueren

 het verhaal

Sinds vele jaren vechten de mannen van Castel de Lucio, San Bernardo en San Felipe een strijd uit op leven en dood.
Tussen twee vechtpartijen in komen ze even thuis. Van de vrouwen wordt er verwacht dat ze dan steeds klaar staan om aan de primitieve mannelijke behoeften te voldoen. Even vlug als ze verschenen, verdwijnen ze weer, op naar het volgende duel!
Lysistrata nodigt de vrouwen van Castel de Lucio, San Felipe en San Bernardo uit op een belangrijke vergadering.

Het is haar bedoeling de oorlog te stoppen maar daarvoor heeft ze de medewerking nodig van alle andere vrouwen. Samen zweren ze de eed dat ze niet meer beschikbaar zullen zijn voor de mannen zolang de oorlog duurt.
EVDV (eerst vrede dan vrijen).

In Castel de Lucio is echter ook een bordeel en de gezusters Bordelina, uitbaatsters (?) van dit bordeel, moeten solidair zijn met de seksstaking van de jonge vrouwen. Om deze dames hiervan te overtuigen, hebben ze echter afdoende argumenten nodig. Ook moeten de vrouwen afrekenen met de oude mannen van Castel de Lucio die al de heisa die de vrouwen veroorzaken helemaal niet zien zitten en op hun beurt snode plannen smeden om de seks staking te breken enz. .. enz...

Vrouwenstaking is een oeroud pikant blijspel met een knipoog naar de 21 ste eeuw waarin kolder en uitvergroting (soms letterlijk zelfs) de toeschouwers wil laten gniffelen, lachen en schateren.


de acteurs

Marie-Rose Wuyckens, Carla Vanryne, Inge Vanhoutte, Chantal Vandenbossche, Irene Heerink, Ingrid Van Nuffelen, Leen De Vreese, Tine Wijnants, Chantal Leblanc , Jeanine Vroonen, Josť Deglinne, Clem Van Gossum, Patrice Bonnafoux, David Willems, Ronny Nussbaum, Wim Oostvogels, Johan Dausy, Bavo Mannekens, Wim Hambrouck en Philippe Marchal


speeldata:

Vrijdag 20 april 2007 om 20u
Zaterdag 21 april 2007 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2006-2007 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx