image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

Alis in Onderland
het avontuur en de chaos van onze droomwereld

Auteur:
Guido Lauwaert

Regisseur:
Mauritz Kelchtermans

 het verhaal

's Avonds bij het slapengaan leest Pa Alis een fabel voor uit Het Groot Dierenboek. Het zal Alis worst wezen. Ze is te groot voor dit soort verhaaltjes. Ze droomt van avonturen, heel andere avonturen. Alis zwijmelt weg en wordt weer wakker in Onderland. Daar ontmoet ze allerhande rare figuren, waaronder Het Wit Konijn, de hofmaarschalk van de Koningin. Ook andere kabinetsleden van het hof komen langs. Ze brengen Alis in nauwe schoentjes… Alis vindt de handschoenen van de Hofmaarschalk. En later zijn wekker. Nu ja, dat kan niet in Onderland, zoiets doe je toch niet, rondlopen met de attributen van de Hofmaarschalk! Alis vliegt de cel in! De Koningin wil haar laten onthoofden, maar gelukkig krijgt ze een proces. Een 'eerlijk' proces…

"Alis in Onderland", de titel doet je natuurlijk denken aan die andere Alice, die uit Wonderland. Guido Lauwaert vindt zichzelf schatplichtig aan Lewis Carroll, maar toch heeft hij alleen maar de personages uit het origineel geleend. Andere vergelijkingen zijn ver zoekt. Tenzij het gebruik van het woordenspel tot in het absurde. Daarin zijn beiden meesters. Lauwaert speelt uit wat we in dromen meemaken. We belanden op van ver bekende plekken, we reizen door de tijd heen en terug, personages reageren op elke gebeurtenis op een kompleet onvoorspelbare manier, me maken onvoorstelbare dingen mee, we worden koning, ons leven hangt aan een zijden draadje, en uiteindelijk… worden we wakker.

Deze voorstelling is geen toneel "zoals je het gewoon bent". Dit is gekte, prettige gekte. Onvoorspelbaarheid. Hyperactiviteit. Flitsen. Chaos. Energie. Beweging. Een droomwereld. Maar niet voor slaperige individuen!
Kom met een open geest kijken en geniet van wat je zintuigen waarnemen. Je moet niet altijd begrijpen. Dat doe je in een droom ook niet. Slurp de weldadige energie op die van de voorstelling uitgaat. Je krijgt ze, gratis. Om te gebruiken in je volgende droom.


de acteurs

Bart Stevens, Bavo Mannekens, Chantal Leblanc, Charlotte Goyvaerts, Clem Van Gossum, Eddy Van Weddingen, Hanne Verbeeck, Ielke Quintens, Joke Luypaert, Lara Van Audenhoven, Nicolas Vanhole, Patrice Bonnafoux, Sander Neyens

speeldata:

Vrijdag 11 januari 2008 om 20u
Zaterdag 12 januari 2008 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2007-2008 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx