image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

Gamin
het leven zoals het is - straatkinderen in Zuid-Amerika

Auteur:
Hedwig Cooremans & Jeroen Van Haele

Regisseur:
Lieve Cosyns

 het verhaal

Dit is niet zomaar een verhaal.

Dit zjn harde feiten uit het alledaagse leven van de "GAMINES", de straatkinderen van Bogota (Colombia).
Deze kinderen worden verplicht te overleven in de hel die de grootstad voor hen is. Ze lijden honger, dorst, kou, pijn en zonder uitzondering snuiven ze. Vermits ze niets anders leerden kennen dan brutaliteiten, wordt hun gedrag gekenmerkt door minachting, geweld en bijzonder grof taalgebruik.

Ze zijn voortdurend bezig met hun eigen overleven en om dit doel te bereiken zijn alle delinquente middelen goed. Ze hebben immers niets te verliezen.
Toch dragen ze vriendschap en trouw hoog in hun vaandel, want wie het vertrouwen van een "gamin" weet te winnen, heeft een vriend voor het leven.


Gamin (spreek uit zoals het Franse "Gamine") is de benaming voor een straatkind in de sloppenwijken van Zuid-Amerika. In dit stuk schetsen Cooremans en Van Haele de harde, meedogenloze wereld van de Gamines. Ze worden uitgestoten, weggejaagd, zelfs gewoonweg op straat vermoord, gewoon omdat ze er zijn. Omdat ze 'in de weg' lopen. Onderling zijn het ook geen lieverdjes voor elkaar, vechtend als ze doen om letterlijk te overleven.

Dit is een stuk door en voor alle leeftijden. Het is een pakkende en realistische schets van een deel van de wereld die de onze is. De voorstellingen zullen niemand, jong noch oud, onbewogen laten. Het is voor de jeugdige toeschouwers eens wat anders dan een sprookjeÖ


de acteurs

Arne Craps, Bram Vandebroeck, ChloŽ Morioux, Divine Umutone, Eddy Van Weddingen, Elias Bosmans, Emma Weekers, Frans Pierson, Gert Bonkowski, Goeroen Maaruf, Helena Vanrespaille, Jarno Herbosch, Jasper Driesmans, Jeanine Vroonen, Joke Mannekens, Josť Deglinne, Largo Herbosch, Laura Uwase, Laurien Muhinda, Lennert Bonkowski, Lisa Van Eyken, Marit Vanderwegen, Morgan Crisp, Nayla Maaruf, Nemo Herbosch, Philippe Marchal, Ronny Nussbaum, Stan Weekers, Tiebe Anckaert, Wendy Skotara, Wim Hambrouck, Wim Oostvogels, Ylke Bruggeman.

speeldata:

Vrijdag 18 april 2008 om 19u
Zaterdag 19 april 2008 om 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2007-2008 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx