image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   links    
 

 

De Koningskwestie
Een warm-menselijke komedie met grappige allusies op Belgische toestanden

Auteur:
Johan Deckers

Regisseur:
Kieran Uylenbroek

 het verhaal

Na het overlijden van zijn vrouw ziet koning Alexander II het niet meer zitten en trekt zich anoniem terug op een flat in de stad. Alleen zijn bediende weet waar hij is. Op die flat maakt hij kennis met Boris, een ongehuwde vader die boven hem woont en waarmee hij vlug goeie maatjes wordt.

Tot de eerste minister hem op het spoor komt en probeert te overhalen zijn taak terug op te nemen... Parallel hiermee loopt het verhaal over hoe de verdwijning van de vorst door de media behandeld wordt en hoe men in het land reageert. Een warm-menselijke komedie met heel wat grappige allusies op allerlei Belgische toestanden.


de acteurs

Bart Stevens, Wim Hambrouck, Philippe Marchal Bavo Mannekens

achtergrond van deze productie

Vier jonge en veelbelovende acteurs wilden meer te weten komen over het maken van theater. Met de instemming en ondersteuning van de vereniging zetten ze een leerproductie op. Alle aspecten van het maken van een toneelstuk nemen ze zelf onder hun hoede. Elementen die ze oppakten omvatten: het kiezen van een geschikt stuk, het aanstellen van een regisseur, het organiseren van de repetities, het verzamelen van accessoires, het bouwen en opzetten van het decor, de belichting, het geluid, het voeren van de publiciteit, het maken van toegangskaarten en de verkoop ervan, het huren van een platform, het regelen van administratieve vereisten, het vergoeden van de auteursrechten, het werven en ronselen van medewerkers...
Ze hebben veel geleerd en ze maken een zienswaardige productie.Kom zeker kijken! Om uit de kosten de komen vragen ze een bijdrage van 5 euro als toegangsprijs.

Sympathisanten, familie, vrienden maar vooral iedereen die een leuk blijspel wil zien, is van harte welkom. Kaartjes kan je bestellen bij de vier leerling-theatermakers of op http://www.koningskwestie.tk/.

speeldata:

Zaterdag 27 september 2008 om 15u en 20u

locatie:

Malpertuus, Redingenstraat 4 - 3000 Leuven© 2008-2009 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx