image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Nu even niet - Nu even wel
een luchtige lekkernij over vriendschappen en relaties

 het verhaal

"Nu even niet" is een verhaal over een bijzondere mannenvriendschap. Vier vrienden ontmoeten elkaar al twintig jaar lang iedere maand in hetzelfde restaurant. Waar het bij vrouwen altijd over iets moet gaan, hebben de mannen het heel de avond over niets. Hier zitten de jongens gezellig een avond lang te eten, te drinken, te praten … over seks, over vriendschap, over niks …. dat is belangrijk. Hier worden privé en aangenaam strikt gescheiden. Hier heerst een ongeschreven wet; dit is de zeurvrije zone! Tijd voor elkaar … en vrouwen erbij? Nu even niet!

De mannen kennen elkaar sinds hun studententijd en zijn met elkaar vergroeid geraakt. Door de jaren heen is er veel wat hen bindt, maar dat is niet altijd alleen maar prettig. Als één van de vier vrienden ongeneeslijk ziek is, blijkt hoe onvoorwaardelijk die mannenvriendschap wel is.

In "Nu even wel", het vervolg van "Nu even niet", wordt het verhaal vanuit een heel andere kant belicht. “Sommige mannen gaan vreemd, sommige mannen gaan dood”. Een enkeling uit de groep doet het allebei. Over deze enkeling gaat "Nu even wel". Precies één jaar na zijn dood komen de weduwe, haar zus en haar beste vriendin bij elkaar in hetzelfde restaurant om af te rekenen met zijn minnares. En dit is heel andere koek. Want waar de mannen het over niks hebben, gaan deze vrouwen door tot op het bot, poeslief maar keihard. Niets blijft onbesproken, genadeloos wordt alles uitgespit, de geschiedenis ontrafeld, oud zeer komt bovendrijven … Wat leek op een onschuldig avondje afrekenen eindigt in een onverwachte doch elegante slachtpartij, eentje om de "desperate housewives" jaloers te maken! Nu even wel!

" Nu even niet, Nu even wel" gaat over nachtelijke boterhammen met choco, k(w)abbelende huwelijken en onvoorwaardelijke vriendschap. Over onbereikbaarheid en ontwapenende openheid. Over liefde en vriendschap in de samenleving van vandaag. En dat alles gepresenteerd middels spitse en geestige dialogen, een goede basis voor
een leuk avondje theater!de acteurs:

David Willems, Wim Huybreghs, Peter Tacq, Jo Matthijs, Chantal Leblanc, Josée Leys, Inne Van Nuffelen en Yannick Matthys

de pianist:

Ben Broux
speeldata:

Vrijdag 10 oktober 2008 om 20u
Zaterdag 11 Oktober 2008 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2009 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx