image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De getemde feeks
een van Shakespeares meest gekende komedies

Auteur:
William Shakespeare, bewerking Frans Vanderschueren

Regisseur:
Frans Vanderschueren


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Gaat dit over temmen?

Toen Shakepeare in 1594 "De getemde feeks" schreef, wou hij door middel van een komedie vrouwen die wat veel noten op hun zang hadden, waarschuwen dat ze tegen een man geen schijn van een kans hadden. Katharina de vrouw die denkt recht te hebben op een eigen mening, wordt door Petruchio getemd. Een zeer vrouwonvriendelijke komedie geļnspireerd door het bazige karakter van Shakespeare's vrouw.

Hoewel de strijd tussen die man en die vrouw boeiend is, is het eindresultaat een vrouwenliefhebber onwaardig. Dat heeft de regisseur jarenlang tegengehouden om 'De Feeks' op de planken te brengen.
Dit stuk, in onze enscenering, is veeleer een ode aan de strijd tussen man en vrouw, een gelijke strijd, een strijd met als doel het ontdekken van de liefde en door die liefde de strijd op te geven.

Katharina is een vrouw met pit en dat zien sommige mannen niet graag. Zij is zelfbewust en komt voor haar mening uit. Haar gedrag is voor haar noodzakelijk om haar zelfrespect te bewaren in een wereld van schijnheiligheid. Met Petruchio is het liefde op het eerste gezicht maar vroegere ervaringen en haar bruidschat laten haar op haar hoede zijn. Haar venijn en agressiviteit zijn haar verdedigingsmiddelen.
Petruchio temt haar niet maar laat haar, door dezelfde houding als zij aan te nemen, in een spiegel kijken. Petruchio breekt haar geest niet maar doorbreekt haar gedrag.
De weg van hun strijd is lang maar uiteindelijk beseffen beiden dat elkaar graag zien niet zo moeilijk is als men water bij de wijn wilt doen.

Humor en het visuele zijn de kenmerken van deze productie gebracht door 11 actrices en acteurs.


de acteurs:

Yannick Matthys, Tine Wijnants, Roos Wuyckens, Ingrid Van Nuffelen, David Willems, Ielke Quintens, Leen De Vreese, Wim Hambrouck, Wim Huyberghs, Peter Tacq en Frans Pierson.de danseres:

Lien Nullensspeeldata:

Vrijdag 24 april 2009 om 20u
Zaterdag 25 april 2009 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2009 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx