image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Hoe was 't op school, Immihan?
Voor en door de jeugd met grappige momenten, rond hedendaagse problematiek

Auteur:
Willy Wuyts

Regisseur:
Marleen Simon en Willy Wuyts


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Inburgering, hoofddoekendebat, racisme, tolerantie, multiculturele samenleving, schoolse achterstand en hoge werkloosheid bij allochtonen, klinkt bekend? En pesten op school. Klinkt ook bekend? En jeugd en subculturen? Ook al van gehoord? Hoe vermengt zich dat nu allemaal in het echte leven? En is het daarbij al kommer en kwel? Neen, natuurlijk niet, er wordt al eens gelachen in dit aardse bestaan, gelukkig maar.

Een ruime schets van dit allegaartje aan dagelijkse nieuwsonderwerpen krijg je geborsteld door Dzippie. Zonder standpunt in te nemen, zonder belerend te zijn, gewoon een schets met verschillende gezichtshoeken. Zo kan je zelf een eigen mening vormen. Of als je die al hebt, kan je ze toetsen aan wellicht nieuwe inzichten. En dat allemaal middels een fijn avondje (of middagje) toneel? Moet je zeker bij zijn!

Immihan Kemal is een Turks meisje dat al enkele nare ervaringen heeft opgelopen in diverse scholen. Op zoek naar een goede en gepaste onderwijsinstelling - Immihan wil een diploma halen - gaat ze naar een andere school. Hopelijk wordt ze daar niet weer buiten gepest.
Rudi, een "coole" gast is de leider van een kliekje op school. Hij ziet in Immihan wel een leuk tijdverdrijf en een geschikt doelwit voor zijn pesterijen en plagerijen. Zo scoort hij goed bij zijn bende. Maar om te blijven scoren, moeten zijn acties almaar straffer worden. Wat staat Immihan allemaal te wachten?

Immihan krijgt wat sympathie en steunbetuigingen van twee meisjes, Anabel en Mariek, ook buitenbeentjes op school. Toch is dat voor Immihan niet voldoende en als verweer trekt ze zich terug in haar eigen wereld. Wanneer echter haar vader op zijn werk ook het slachtoffer wordt van een groep racisten, is voor Immihan de geest uit de fles!
Samen met Anabel en Mariek onderneemt ze actie tegen het onrecht dat haar en haar familie wordt aangedaan. Dat is niet altijd naar de zin van velen. Ze wordt opgepakt en komt in aanraking met de politie maar ze is vastbesloten, ze zal haar mannetje staan.


de acteurs

Lennert Bonkowski, Elias Bosmans, Thomas Bosmans, Ylke Bruggeman, Jasper Driesmans, Karolien Cornelis, Wim Hambrouck, Lara Kelchtermans, Nele Maddens, Livio Loonbeek, Goeroen Maaruf , Nayla Maaruf, Sander Neyens, Jolien Perdieus, Ielke Quintens , Lara Van Audenhoven, Bram Vandebroeck, Wouter Vandeuren, Helena Vanrespaille, Liesa Verbiest, Wiebe Ramaekers.


speeldata:

Vrijdag 5 maart 2010 om 20u
Zaterdag 6 maart 2010 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2010 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx