image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De Canadese muur
Komisch toneelspel over voetbal, vrouwen, ambitie en huiselijk geluk

Auteur:
Herman Brusselmans en Tom Lanoye

Regisseur:
Jo Matthijs


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Komedie met tragiek van eigen bodem. Zo zot als het groot is (Brusselmans en Lanoye!). Gaat over voetbal. En zo.

Een mislukkeling heeft een carrière als topvoetballer laten staan en is daar nu niet echt gelukkig meer mee. Zijn vrouw al evenmin omdat mijnheer geen klap uitvoert. Hij zit daar maar verongelijkt te wezen. Een oude 'vriend' komt alles nog eens goed in de verf zetten. Loopt daar nog een hyper naïef ‘coiffeuske’ in rond ook, dat met iedereen het beste voor heeft.

De uitgever van het werk zegt over het stuk:
Koning Voetbal beheerst het leven van velen. Supporters, journalisten, bestuursleden, ordediensten en echtgenotes. Ja, het voetbalspel bevat vanzelf alle elementen voor een Groot Grieks Drama: triomf en leedvermaak, echtbreuk en sensatie, tragiek en samenleed...

Edoch... Hoeveel theaterstukken kent ú, waarin het plot wordt bepaald, en of zelfs maar beïnvloed, door de Voetbalgoden? Niet één toch?

Herman Brusselmans en Tom Lanoye, 'Vlaanderens Mooiste Literaire Goden', hebben gemeend aan deze onterechte toestand een eind te moeten maken. Onder het motto 'het theater is de spiegel onzer samenleving' hebben zijn een stuk geschreven dat bol staat van de Bal: 'De Canadese Muur'. Een stuk dat handelt over geld, onhaalbare dromen, lang vervlogen tijden, gebroken vriendschap en dito knieschijven. Een stuk over voetbal dus. Een spel waarin twee vroegere vrienden elkaar na jaren weer ontmoeten, waarin twee vrouwen de speelbal zijn van intriges en van het rollenpatroon, en waarin een oude vader de enige is met een goedgespekte portefeuille. Een stuk over Vlaanderen dus. En wie 'Vlaanderen' leest, weet tegelijk: nu volgt een overzicht van eet- en drankproblemen in huislijk verband. Het resultaat is gespeend van ernst noch humor, en bestaat uit twee speelhelften en een pauze waarin een fanfare haar intrede kan doen.

'De Canadese Muur' is een harteloos familiedrama, de voorstelling ervan bij de Dijlezonen is een echt spektakel. Voetbal, een feest!


de acteurs

Wim Hambrouck, Tine Wijnants, Yannick Matthys, David Willems, Gert Bonkowski.


speeldata:

Vrijdag 23 april 2010 om 20u
Zaterdag 24 april 2010 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven2008-2010 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx