image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Martino
Een tranche de vie: amusant, vertederend, ruw. En vooral echt.

Auteur:
Arne Sierens

Regisseur:
Julie Godts


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

De nacht heeft altijd al een speciaal effect gehad op mensen.
Iedereen gedraagt zich dan anders dan overdag, ongeremder in veel gevallen. Alsof met het vervagen van het daglicht ook de grenzen vervagen.

"De Martino", de thuis van het bekende broodje, is een snackbar, excuseer, restaurant, waar er vooral 's nachts een bijzonder kleurrijk publiek zijn opwachting maakt.

Gerund door Patricia, of misschien toch door Alex, haar broer? Of eerder door Benito of Albert, de kok?

Misschien zijn de gasten wel bepalender voor de sfeer dan de eigenaars. Zoals Willy, de taxichauffeur, op zoek naar gezelschap en een luisterend oor. En Gaetan, privéchauffeur, aan het wachten op zijn baas, de minster. Of Evelyne, aan het wachten op een man die misschien nooit komt.
Ieder van hen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen achtergrond en zijn eigen drijfveren. Toch komen ze samen, twee nachten op rij, om u te laten delen in een stukje van hun kleurrijke leven.

Zal Patricia dan toch in Rimini geraken? Vindt Alex vergeving? Zal Benito ooit de vrouw tegen komen waarmee hij rustig op de sofa kan zitten? Overleeft Willy de aanschaf van een bril en de aanslag van een zoveelste "Raymond" op zijn toch al zwaar belaagde maag? Zal Gaetan lang moeten wachten op zijn baas en komt de vriend van Evelyne eigenlijk ooit opdagen? En wat is de inbreng van Maurice de Fluit?

"Martino" is net als zijn naamgenoot Pittig met een grote P maar met een even grote dosis zoet: alles is immers liefde en ook in Martino blijkt iedereen op zoek naar Liefde in al zijn vormen en definities.

Een stuk dat, net als zijn eetbare naamgenoot, ook enkele uren later nog niet vergeten is. Een stuk dat je maag doet keren, zo herkenbaar. Ook lichtjes bitter in al zijn eerlijkheid, maar bovenal een stuk dat vlot binnen gaat.


de acteurs

Leen De Vreese, Frans Pierson, Jo Matthijs, Wim Hambrouck, Dirk Magdelijns, Yannick Matthys


speeldata:

Vrijdag 15 oktober 2010 om 20u
Zaterdag 16 oktober 2010 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2010 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx