image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De Vagina Monologen
Vrouwen vertellen over hun diepste ik

Auteur:
Eve Ensler

Regisseur:
Jo Matthijs


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Wat hebben Jane Fonda, Whoopi Goldberg, Glenn Close, Susan Sarandon, Marin Mazzie, Cyndi Lauper en Oprah Winfrey gemeen? Buiten een vagina natuurlijk. Wel, ze hebben allen gespeeld in "The Vagina Monologues".

Auteur Eve Ensler zegt over hoe ze tot het stuk kwam:"Ik was bezorgd over vagina's. Ik was bezorgd over wat we denken van vagina's, en vooral wat we er niet van denken... Dus besloot ik vrouwen aan te spreken over hun vagina, interviews te doen over vagina's. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in "De Vagina Monologen". Ik sprak meer dan tweehonderd vrouwen. Ik sprak met oudere vrouwen, jonge vrouwen, getrouwde vrouwen, alleenstaande vrouwen, lesbiennes, professoren, actrices, zakenvrouwen, sekswerkers, blanke, zwarte, Aziatische, joodse, islamitische, christelijke vrouwen....
In het begin waren de vrouwen weinig meewerkend. Een beetje schuw. Maar eens ze aan het praten sloegen, was er geen houden meer aan."

Het resultaat is een reeks monologen over het diepste hart van het vrouw zijn, waarbij een veelheid aan gevoelens wordt opgeroepen. Het stuk en zijn onderwerp zijn teder, lieflijk, ontroerend, hard, schokkend, om je te bescheuren, schrijnend, wellustig en meeslepend. Maar steeds vol respect en meedogen.

Het stuk werd met veel succes gespeeld in meer dan 130 landen, vertaald in 45 talen. Het won talrijke prijzen waaronder een Obie Award voor '"Best New Play" in 1996.

Wie "De Vagina Monologen" heeft gezien, kijkt nooit meer op dezelfde manier naar een vrouwenlichaam.


de acteurs

Nele Maddens, Ielke Quintens en Tine Wijnants.speeldata:

Vrijdag 29 april 2011 om 20u
Zaterdag 30 april 2011 om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven2008-2011 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx