image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Dhondert!
De Dijlezonen donderen door een eeuw Leuven

Auteur:
Marleen Vandeput

Regisseur:
Marleen Vandeput
Link naar een aankondigingsfilmpje op YouTube

Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Dit is de vierde en tevens laatste productie van het jubileumseizoen. In dit feestjaar zetten we onze eigenheid - toneel spelen - in de bloemetjes. Hoe kunnen we dat beter doen dan door het toneel zelf te eren door voor elke productie een ander toneelgenre te kiezen?
Deze laatste productie wordt een eigen creatie, een apotheose van het eeuwfeestjaar, gespeeld in de Leuvense Stadsschouwburg.

De Dijlezonen honderd!
Leuven ook honderd. Veel meer zelfs. We focussen ons op de laatste voorbije honderd jaar van de stad Leuven.
Hoe werken de stad en De Dijlezonen op elkaar in? Wat hebben De Dijlezonen meegemaakt gedurende hun eeuw bestaan? En wat de stad? En hoe beïnvloedde de ene de andere? En wat brengt de toekomst, wat mogen we verwachten?

‘Dhondert!’ is een pièce unique. Aan het woord is de Dijle. Ze neemt de toeschouwer mee door de belangrijke feiten en gebeurtenissen in het honderdjarige bestaan van De Dijlezonen. Gelijklopend en ermee verweven, worden mijlpalen in de geschiedenis van Leuven getoond.
Naast het personage van de Dijle vormen Scaramouche, de toneelmicrobe en Jos en Josine, twee op de Dijle wonende eenden, de rode draad doorheen het stuk. Samen met een hele schare acteurs, die allerlei verschillende historische figuren voor hun rekening nemen, breien ze tien scènes van telkens één decennium aan elkaar.

Auteur en tevens regisseur Marleen Vandeput grasduinde in de archieven van het koninklijk toneelgezelschap en schreef een stuk op maat. Dialogen worden afgewisseld met monologen, gesproken taal met zang.
De acteurs worden luisterrijk bijgestaan op de scène door het vooraanstaande Leuvense vocale ensemble Trinid Singers, onder leiding van Nicole Boogaerts. De muzikale begeleiding op piano wordt verzorgd door Catherine Mertens.

Kom het zien tijdens de spetterende jubileumcreatie Dhondert!
De Dijlezonen donderen door honderd jaar geschiedenis!


de acteurs

Marie-Rose Wuyckens, Ielek Quintens, David Willems, Tine Wijnants, Chantal Leblanc, Frans Pierson, Eddy Van Weddingen, Ireen Ameel, Wim Hambrouck, Sander Neyens, Elly Conings, Peter Tacq, Livio Loonbeek, Chloë Morioux, Ylke Bruggemen, Lara Vanaudenhoven, Nele Maddens, Robin Vancuyck, Inge Van Den Eede, Veronique Van Lenbergen, Matthias Paternoster, Michel Verhoeven.


het koor

Het Leuvense vocale ensemble Trinid Singers, o.l.v. Nicole Boogaerts.
Begeleiding op piano : Catherine Mertens.
speeldata:

Vrijdag 27 april 2012 om 20u
Zaterdag 28 april 2012 om 15 en om 20u

locatie:

Stadsschouwburg Leuven© 2008-2012 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx