image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Abigail's Party
Een smeuïge zedenkomedie.

Auteur:
Mike Leigh

Regisseur:
Mauritz Kelchtermans

 

Klik hier om foto's te zienhet verhaal

We zitten in het keurige huis van het echtpaar Beverly en Laurens. Zij is een ontactische verbale flapuit en hij een wat strakke makelaar. Beverly wil haar nieuwe buren uitnodigen voor een kennismakingsfeestje en is vast besloten er een succes van te maken. De eerste gasten zijn de nieuwe buren Angela en Tony. Ook de gescheiden buurvrouw Suzan is uitgenodigd. Suzans dochter Abigail geeft thuis haar eerste house party en moeders aanwezigheid is daarbij niet gewenst.

De avond begint gezellig met een eerste glas en wat onschuldige vragen om elkaar wat beter te leren kennen. Bij wat leuke muziek wordt er gekeuveld over alle mogelijke gespreksonderwerpen: werk, kinderen, huwelijk, voetbal en het feestje van Abigail.

Met het rijkelijk vloeien van de drank loopt de small talk echter duidelijk uit de hand. De alcohol mist zijn effect niet: de ene scherpe opmerking volgt de andere op, ergernissen komen aan de oppervlakte en de gasten laten hun emoties van verdriet, angst, gêne en eenzaamheid de vrije loop. En of het feestje dan nog gezellig blijft en een goede afloopt kent … ?

Dat zal u merken als u als gast naar het feestje bij de buren komt en u laat meeslepen met deze knotsgekke bitterzoete Britse komedie!


de acteurs

Elly Conings, Frans Pierson, Peter Tacq, Véronique Van Lembergen, Tine Wijnants.

speeldata:

Vrijdag 24 januari 2014 om 20u
Zaterdag 25 januari 2014 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2014 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx