image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Blithe Spirit
(Ik zie, ik zie wat jij niet ziet / Geestige Geesten)

Een heel "geestige" komedie.

Auteur:
Noël Coward
Regisseur:
Jo Matthijs
Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Het verhaal van deze succesvolle komedie van Noël Coward speelt zich af in het huis van de Lavinges. Laurens is schrijver en zoekt inspiratie voor zijn nieuwe boek. Omdat hij zich wil verdiepen in occultisme, heeft hij Madame Arcati, een excentrieke vrouw en medium uit het dorp, uitgenodigd om een seance te houden bij hem thuis. Ook Dr. Bradmans en zijn vrouw zijn uitgenodigd.

Maar als je geesten oproept kunnen er rare dingen gebeuren. De seance verloopt nogal heftig, en totaal onverwacht verschijnt de geest van Elvira, de eerste vrouw van Laurens die al zeven jaar overleden is. Echter niemand behalve Laurens kan haar zien of horen. Toch blijft haar aanwezigheid niet zonder ingrijpende gevolgen, want Elvira doet alles om haar vroegere echtgenoot weer aan zich te binden. Ruth, Laurens' tweede vrouw, volgt de ontwikkelingen met achtereenvolgens ongeloof, verbijstering, en doortastend optreden.

Zullen Laurens of zij er in slagen de geest van Elvira te doen verdwijnen, zijn meer seances nodig of is een drastische oplossing de enige mogelijkheid ?

Hoe dit alles zal aflopen moet u zelf komen beleven. Zeker is dat de personages emotioneel heen en weer geslingerd worden en u zelf ook soms uiterst plezierig in verwarring zal worden gebracht. Zien we wel wat we zien?


de acteurs

Ylke Bruggeman, Livio Loonbeek, Chloé Morioux, Hanne Verbiest, Sander Neyens, Lara Van Audenhoven, Liesa Verbiest.speeldata:

Vrijdag 14 maart 2014 om 20u
Zaterdag 15 maart 2014 om 15u en 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven© 2008-2014 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx