image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Sneeuwwitje en de 77 Vergiften
Het klassieke sprookje. Met een hoekje af.

Auteur:
Hanneke Paauwe
Regisseur:
Wim Hambrouck


Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Een boze stiefmoeder, dwergen, een bos, … U kent ongetwijfeld wel de ingrediënten van het klassieke sprookje.

Zoals elk goed sprookje begint het met een koningin. Ze is midden in de winter bezig met een naaiwerk. Aan de andere kant van het ebbenhouten venster dalen de zachte vlokken onvrijwillig neer. De koningin prikt zich aan de naald en in de sneeuw verschijnen drie druppels bloed. Ze verzucht: "had ik maar een kindje met lippen zo rood als dit bloed, een huid zo wit als de sneeuw en haar zo zwart als ebbenhout". En zoals dat gaat in sprookjes, krijgt ze even later een kind dat zowaar perfect voldoet aan de eisen. Ze krijgt de naam Sneeuwwitje, om haar huid zo wit als sneeuw.

Helaas, de koningin sterft, de koning hertrouwt en zo komt de stiefmoeder ten tonele. Een hoogmoedige vrouw, geobsedeerd door haar uiterlijk. Aan haar toverspiegel vraagt zo voortdurend bevestiging om te horen dat zij wel degelijk de mooiste van het land is. Tot sneeuwwitje opgroeit en plots "duizendmaal mooier is". De stiefmoeder, groen van jaloezie, laat een jager komen om sneeuwwitje te doden, maar hij krijgt het niet over zijn hart en laat haar ontsnappen…

… maar wat als de stiefmoeder nu helemaal niet zo kwaad is? Wat als ze er het beste van wilt maken met Sneeuwwitje? Wat als Sneeuwwitje eigenlijk een onhandelbaar rotkind is dat het huis op stelten zet, uit rebellie tegen te stiefmoeder? Wat als de stiefmoeder ten einde raad haar hart lucht bij de jager die uit liefde en naïviteit haar probeert te troosten?

Deze bewerking van Hanneke Paauwe is een moderne hervertelling van het sprookje waarin de dwergen in hun laboratorium experimenten doen op harten en Sneeuwwitje deel uitmaakt van een nieuw samengesteld gezin. Ze verzet zich tegen de nieuwe partner, want dat is immers de indringer die moeder komt vervangen.

Een klassiek sprookje in een niet zo klassieke vorm.
Dzippie sluit zich aan bij grote broer De Dijlezonen in hun seizoen "Classics zijn Hot"!


de acteurs

Georgy Chtchevaev, Paula Vanvooren, Marie Vervoort, Jana Vleminckx, Luna Vleminckx.speeldata:

Zaterdag 6 december 2014 om 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven - Jeugdcentrum Vleugel F
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2014 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx