image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Don Carloz
Universele liefdegeschiedenis door de wereld verstoord

Auteur:
Mauritz Kelchermans naar
Verdi / Schiller


Regisseur:
Mauritz Kelchermans

 
Klik hier om foto's te zienhet verhaal

"Don Carlos" is een heel gekende opera in vijf bedrijven van de componist Giuseppe Verdi, gebaseerd op het al even bekende en klassieke toneelstuk van Schiller. De opera vertelt het verhaal van Don Carlos, prins van AsturiŽ, de zoon van Filips II van Spanje. Om een einde te maken aan de oorlog tussen de huizen Habsburg en Valois, trouwde koning Filips II met de verloofde van zijn zoon Carlos. De opera vertelt over het leven van Carlos na dat dit ietwat onverwachte huwelijk.

Regisseur Mauritz Kelchtermans geraakte enkele jaren geleden gefascineerd door de jonge Don Carlos en diens vriendenkring. Carlos, Elisabeth en hun entourage waren immers allemaal nog erg jonge mensen op het ogenblik dat hun leven door de vredesonderhandelingen werd overhoop gegooid. Hoe gingen zij om met de opgelegde veranderingen?

Voor "Don Carloz" baseert Mauritz zich op de teksten uit de opera en gaat hij dieper in op de relaties tussen al het jonge geweld, de psychologische ontwikkeling van Carloz zelf en zijn relatie met zijn kersverse stiefmoeder, die ooit zijn verloofde was. Om de dualiteit in het personage van Carloz extra in de verf te zetten, wordt de rol van Carloz vertolkt door twee acteurs, die elk een eigen kant van Carloz van Spanje in de verf zetten.

De productie wordt in een eigenzinnige setting opgevoerd, waarbij er veel interactie met het publiek mogelijk is. Gelet op deze minder klassieke aanpak, wordt van het publiek verwacht dat zij zich rond het podium bewegen. De vertoning is dan ook niet aangewezen voor mensen die niet mobiel zijn, aangezien er regelmatig moet worden recht gestaan en rondgewandeld. Rolstoelgebruikers kunnen de vertoning bijwonen in hun rolstoel.

Het aantal plaatsen per voorstelling is uiterst beperkt.


de acteurs

Peter Tacq, Sander Neyens, Ylke Bruggeman, Chloť Morioux, Sander Nijs, Liesa Verbiest, Ireen Ameel, Ward De Crock, Véronique Van Lembergen, Marie Vervoort en Lily-Rose Hallin-Selleslagh.

speeldata:

Woensdag 4 en donderdag 5 en vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2015 20u
telkens twee voorstellingen : om 19u en om 21u (twee voorstellingen per avond)

locatie:

De kapel in het C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2015 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx