image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

Vier op 'n rij
Eén programma, vier stukjes

Auteurs:
Marianne Kemmer, Bieke Jorissen, Anneke Iseger, Gerdy Deceuninck

Regisseur:
Bieke Jorissen

 De vier verhalen van deze productie

Alle dagen heel druk
Anne is een meisje met ADHD. Met haar 5 alter ego’s laat ze zien wat voor moeite het haar kost om alleen maar een boek uit de kast te halen, want zou ze dat boek nu best met haar rechter- of met haar linkerhand nemen? En welk boek zou ze nemen? Misschien het boek vooraan of net dat achteraan? Waar zou dit boek gemaakt zijn? Misschien kan ze wel een toren bouwen met alle boeken, dan moet er geen boek achterblijven! Voor ze het weet, regent het boeken! Die chaos? Dat is haar leven, dat is haar hoofd! Ze wil niemand teleurstellen, maar daarvoor zal ze eerst moeten leren aanvaarden dat ze is, wie ze is!
Met een humoristische knipoog brengt Marianne Kremer ADHD mooi in beeld.
Een stuk voor en door, al dan niet, alle dagen drukke jongeren!

De reisgenoot in quarataine
De Dzippies gaan in staking! Na maanden repeteren waren ze vorig seizoen helemaal klaar om “De reisgenoot” te spelen, toen ons leven plots on hold werd gezet door dat verschrikkelijke virus.
En dus willen ze kost wat kost de reisgenoot, vandaag, toch spelen! Maar ze zijn met te weinig! En het podium is te krap! En wat met al die attributen? En wat doen we met snelle kledijwissels zonder kleedsters?
Ze zullen hun creatiefste kant naar boven moeten halen om te slagen in hun missie: u, alsnog, op een veilige manier, meenemen in het verhaal van de reisgenoot!

De lift
Vijf vrouwen die elkaar niet kennen, komen vast te zitten in de lift. Ze zitten opgesloten in een kleine ruimte, met veel te weinig zuurstof, de nachtmerrie van Suzanne, die kampt met claustrofobie en de bijhorende angstaanvallen. Louise dreigt dan weer te laat te komen op een belangrijk sollicitatiegesprek en krijgt het al snel aan de stok met Karin van “Stichting eet mee!” en mama Hermien. En dan is er nog Maja, onderweg naar haar werk... Iedereen reageert op haar eigen manier en zo ontdekken de dames, op heel korte tijd, heel wat van elkaar. Een humoristische eenakter met een verrassende afloop!

Minoe
Met Minoe nemen de Dzippies u mee naar het huis van de zussen Eufrasie en Angelique en hun, verstrooide huishoudster, Marie. Eufrasie vindt dat het tijd is dat haar zus Angelique haar eigen weg gaat en heeft een afspraakje geregeld met een vooraanstaand Industrieel. Angelique van haar kant heeft in een akkoordje met een dierenhandelaar de “raskat” van Eufrasie verkocht. Wanneer beide heren, tegelijk, hun opwachting maken zorgt dit voor de nodige misverstanden.
Minoe, een hilarisch blijspel in één bedrijf!

 

de acteurs

Alle dagen heel druk:
Bonny Humblet, Jane Pittoors, Lisa Vandeweyer, Luna Vleminckx, Pieter-Jan Douchy, Sam Vandenputte

De reisgenoot in quarataine:
Dorien Schaeken, Liese Schaeken, Wout Schaeken, Matisse Vandeweyer, Ralph Vandeuren, Emiliana Geniesse

De lift:
Hanne Wilberts, Janthe Cockx, Pieter-Jan Douchy, Tille Wuyckens, Lily-Rose Halin-Selleslagh

Minoe:
Ralph Vandeuren, Toon Bartholomé, Femke Wilberts, Janne Tas, Liese Vanhorenbeek


speeldata:

Vrijdag 12 maart 2021 om 19u
Zaterdag 13 maart 2021 om 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2021 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx