Yvonne, prinses van Bourgondië
Consternatie aan het hof. Of wanneer verwacht gedrag niet wordt ingevuld.

"Yvonne, prinses van Bourgondië"" is een Shakespeare-parodie van de Poolse schrijver Witold Gombrowicz en vertelt het trieste verhaal van een jonge vrouw. Haar pad kruist met dat van de jonge, knappe, intelligente en luide troonopvolger van het rijk. Zij is het complete tegenovergestelde: lelijk, stil, passief en tergend langzaam. Als grap, “goede daad”, maar vooral om de ouders te treiteren, vraagt de troonopvolger haar ten huwelijk, dit tot grote ontzetting aan het hof van koning Ignatius.
Waar Yvonne’s aanwezigheid eerst tot grote hilariteit leidt, zorgt ze op den duur voor grote verwarring en irritaties. Iedereen wordt geconfronteerd met zijn eigen onvolmaaktheden en dat roept haat en agressie op en men ziet nog slechts één oplossing: Yvonne moet, kost wat kost, verdwijnen!

Witold Gombrowicz was een Pools schrijver van verhalen, romans, toneelstukken, dagboeken en essays. Hij wordt naast Bruno Schulz en Stanislaw Ignacy Witkiewicz beschouwd als voorman van de Poolse avantgarde.

Gombrowicz' literaire werk kenmerkt zich door een zekere obsessieve sacraliteit, waarbij op het eerste gezicht onbeduidende zaken en handelingen tot in het absurde worden uitvergroot. De personages in zijn romans en verhalen zijn vaak slachtoffers van een op de spits gedreven, groteske logica, waarop ze zelf geen vat lijken te hebben en waarin ze hun identiteit lijken te verliezen. Dit levert vaak hilarische situaties op, die echter niet een louter onderhoudende functie hebben, maar de vraag naar betekenis en eigenheid een zekere urgentie verlenen.

Dit is een schitterend toneelstuk waarin de gulzige jeugd van Dzippie met plezier de tanden zet.

AUTEUR       Witold Gombrowicz
REGIE       Elise Linsen
CAST       Emiliana Geniesse, Jonas Sintubin, Femke Wilberts, Luna Vleminckx, Matisse Vandeweyer, Bonny Humblet, Julie Lamotte, Rianne Willems, Hanne Wilberts, Marte Lemmens, Ralph Vandeuren, Johanna Deconynck, Elise Linsen
PRODUCTIELEIDING       Chantal Leblanc
SOUFFLEUR       Chantal Leblanc
LICHT       Wim Hambrouck
GELUID       Elise Linsen
KLEDIJONTWERP       Jeannine Vroonen
NAAISTERS       Jeannine Vroonen, Ann Willems
GRIME EN KAPSELS       Chloé Morioux
DECOR       Tom Vandeweyer, Philippe Mommens, Stany Quintens,Jeannine Vroonen

31 maart 2023 - 19u
1 april 2023 - 15u
1 april 2023 - 19u

Wagehuys
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven

klik het beeld om foto's van de productie te zien

RESERVEREN

Online reservatie
1. Kies uw zitplaatsen
2. U krijgt onmiddellijk een bevestigingse-mail en uitnodiging tot betalen
3. Uw betaling dient ons binnen de drie dagen te bereiken
4. Eén of twee dagen later, zodra wij uw betaling hebben ontvangen en verwerkt, krijgt u een e-mail met daarin uw tickets

Opgelet:
3 dagen voor de eerste voorstelling kan u geen kaarten meer online bestellen.
U kan steeds kaarten aan de kassa verkrijgen. Of bel Chantal 0475 264 231.

Losse kaarten (voorverkoop) = 9 Euro
Losse kaarten (voorverkoop Opendoek-leden) = 8 Euro
Kaarten aan de kassa = 10 Euro

Kansentarief UitPas (20%) beschikbaar