image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

Verkocht
Edelmoedigheid in de hedendaagse slavernij?

Auteur:
John Godber

Regisseur:
Gie Beulens

 
Klik hier om foto's te zienhet verhaal

John Godber (° 1956) is een hedendaagse Britse theaterauteur en regisseur die vooral gekend staat om zijn hilarische komedies. “Verkocht” is evenwel meer een wrange komedie te noemen. Het stuk ging in première in november 2007, ter herdenking van de afschaffing van de slavenhandel in Groot-Brittanië met de “Slave Trade Act” van 1807.

U zal misschien denken “Slavernij, dat mag toch niet meer?” Inderdaad, slavernij is in de meeste landen al lang afgeschaft. In de prakijk blijken op jaarbasis nog altijd duizenden vrouwen en kinderen verkocht te worden, ook in het vrije westen. Het gaat dan meestal om slachtoffers van mensenhandel in de seksindustrie.

In “Verkocht” leert u René kennen. Een man van middelbare leeftijd, niet bijzonder succesvol eigenlijk, lichtelijk in de midlife-crisis. Op zoek naar zijn “grote doorbraak” en diep vanbinnen ook naar wat meer enthousiasme.

Anja is een jong hoertje dat dacht te ontsnappen uit de voormalige oostbloklanden maar eigenlijk gewoon terecht komt in een westers bordeel. Van de regen in de drop.

Op een dag krijgt Anja bezoek van René. Neen, de brave journalist verwacht geen zogenaamde “happy ending”. In tegendeel: René heeft beslist om het grote geluk te zoeken door aan zijn carrière te werken en under cover te gaan. Hij gaat luisteren naar de verhalen achter de meisjes van lichte zeden. Stilaan maar zeker wint René het vertrouwen van de jonge vrouw en vertelt ze over de horror die haar is overkomen.

Naarmate hij haar beter leert kennen, voelt René de drang om van zijn leven iets te maken door het verschil te betekenen voor Anja. Hij probeert haar, heroïsch en heldhaftig, te redden. Maar is René sterk genoeg om zijn eigen onvolkomenheden te overwinnen? Wil Anja wel gered worden? En wanneer is iemand eigenlijk gered?

“Verkocht” gaat over moderne slavernij, zowel echte mensenhandel, als verknochtheid aan de eeuwige drang om zijn stempel op de wereld te drukken.


de acteurs

Liesa Verbiest, Jo Matthijs, Christel Deryck, Chloé Morioux, Frans Pierson, Ielke Quintens, Elise Linsen, Marieke Jennes en Mathias Merckx.

speeldata:

Vrijdag 20 januari 2017 om 20u
Zaterdag 21 januari 2017 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2017 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx