image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

Cloaca
Studievriendschap, eeuwige vriendschap. Toch?

Auteur:
Maria Goos

Regisseur:
Jo Matthijs

 
Klik hier om foto's te zienhet verhaal

Maria Goos (°1956) is een hedendaagse Nederlandse theaterauteur en scenariste voor zowel televisie als film. Een pittige madame, die in haar stukken op zoek gaat naar de kleine kantjes van de mens. Haar stukken zijn een weerspiegeling van de werkelijkheid, een harde spiegel die de kijker wordt voorgehouden, maar altijd doordrongen van de nodige humor. De Dijlezonen speelden al eerder een van haar fijnsnarige vertelselen in “Nu even niet, nu even wel”.

"Cloaca", dat in première ging in 2002, is geen groots actiestuk. Verwacht u dus niet aan een deurenkomedie.

Vier studievrienden hebben het op het eerste gezicht goed voor mekaar: alle vier hebben ze het carrièrematig gemaakt en hun oude vriendschap onderhouden ze regelmatig. Nu ja, zo goed als men een studievriendschap kan blijven onderhouden, gelet op alle andere dingen die in een mensenleven voorrang eisen.

Door omstandigheden belanden de mannen opnieuw alle vier bij mekaar. Zo kunnen ze ineens opnieuw hun studententijd herleven. En – mannen blijven mannen – doen ze dat natuurlijk ook, met alle gortigheden erbij. Klinkt plezant, niet? Inderdaad, op het eerste gezicht zou het een fijne tijd moeten zijn, ware het niet dat de ware aard van het beestje toch altijd boven komt. De heren hebben immers niet zonder slag noch stoot het ver gebracht in hun gekozen beroep, alle vier hebben ze daar op andere vlakken veel toegevingen voor moeten doen. En daar wordt een mens hard van. Die hardheid wordt vaak een ware domper op de feestvreugde.

Maar toch, daarbij denkend aan bijvoorbeeld de dikke studie-buddies Boris Johnson en David Cameron, als het erop aan komt, zijn onze Cloaca studievrienden er dan voor elkaar? Of laten ze elkaar keihard vallen in een verwoede poging om hun eigen ambitie waar te maken? A man's gotta do what a man's gotta do. De man is een eiland, niet?

"Cloaca" is een geestig geschreven, real-life verhaal van vier vrienden. Het echte leven, zoals u het zich niet kan indenken. Verrassend. Of niet?


naar Amateurama website Deze voorstellingen worden gespeeld in het kader van Amateurama, de culturele hoogdagen van de Leuvense amateurkunsten.
Klik hier of op het logo voor de Amateurama-website.


de acteurs

Wim Hambrouck, Fred Van Put, David Willems, Peter Tacq en Lara Van Audenhoven.

speeldata:

Zaterdag 22 april 2017 om 20u
Zondag 23 april 2017 om 15u en om 20u
Vrijdag 28 april 2017 om 20u
Zaterdag 29 april 2017 om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2017 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx