image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De heksen
Bestaan ze echt? Lekker griezelen!

Auteur:
Roald Dahl

Regisseur:
Elise Linsen
Liesa Verbiest

 
Klik hier om foto's te zienhet verhaal

“De heksen” is één van de meest gekende boeken van Roald Dahl en levert ongetwijfeld het griezeligste verhaal!

Het kleine jongetje rond wie “De heksen” draait, werd wees doordat zijn ouders omkwamen in een zwaar ongeluk. Hij wordt opgevangen door zijn grootmoeder, die besluit met haar kleinzoon terug te keren naar haar geboortestreek.

Tot hun woning klaar is, verblijven grootmoeder en de jongen in een hotel, waarin ook een conventie gaande is. De bezoekers van de conventie lijken op het eerste gezicht brave vrouwen te zijn, maar blijken, eens de pruiken af- en maskers uitgedaan worden, niets minder dan échte heksen te zijn! De heksen hebben een hekel aan kinderen en smeden plannen om alle kinderen op de wereld te vernietigen door hen in muizen te veranderen!

De jongen komt per ongeluk achter de waarheid maar wordt betrapt door de opperheks en haar handlangers: ze veranderen hem in een muis! Wat volgt is een waanzinnige tocht van het muisje in een poging om de opperheks van haar troon te stoten en zo alle kinderen ter wereld te redden van een gewisse ondergang. Daarbij moet de jongen al zijn talenten en vaardigheden gebruiken om zijn doel te bereiken en ondertussen proberen om niet verpletterd te worden in de wereld die, voor hem als muis, ineens veel groter is geworden.

“De heksen” is een spannend verhaal en kan bij momenten best griezelig zijn, maar het blijft bovenal een kinderklassieker die uw kroost zeker gezien moet hebben!de acteurs

Lily-Rose Hallin-Selleslagh, Emma Brokken, Clara Hendrickx, Bonny Humblet, Janne Tas, Marie Vervoort, Luna Vleminckx, Hanne Wilberts, Femke Wilberts en Sam Vandenputte.speeldata:

Vrijdag 2 maart 2018 om 19u
Zaterdag 3 maart 2018 om 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2018 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx