image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

Wie zonder zonden is
Een nieuwe klassieke komedie

Auteur:
Edward Taylor

Regisseur:
Marie Goossens

 het verhaal

Onder het motto “de boog kan niet altijd gespannen staan”, kiezen De Dijlezonen in januari 2019 voor een Engelse oer-komedie: “Wie zonder zonde is”, een vertaling van het Britse “No dinner for sinners” van auteur Edward Taylor.

Zoals in veel komedies is het verhaal slechts een aanzet voor de hilariteiten die op de scène plaatsvinden. In dit geval ontvangt een jongeman zijn baas en diens echtgenote voor een diner. De baas in kwestie is van de oude stempel en houdt niet van ongehuwd samenwonen. Om indruk te maken (het kan zijn carrière alleen maar goed doen zeker?) vraagt de jongeman aan zijn vriendin om zich voor te doen als echtgenote. De vriendin weigert en in extremis wordt de poetsvrouw ingeschakeld om te helpen de baas te overtuigen van het goed moreel karakter van de jongeman. Wanneer de vriendin tijdens het diner dan toch komt opduiken, ontstaat het ene misverstand na het andere.

Het klinkt als eenvoudig theater, maar dergelijke stukken moeten het hebben van uitmuntend spel en timing door de acteurs. Anders vervalt het nogal snel in platvloersheid. Een degelijke komedie spelen is in dat opzicht moeilijker dan een klassiek drama. Maar onze acteurs en actrices gaan met plezier de uitdaging aan en hopen u een ontspannende voorstelling te kunnen bieden.

Een klassieke komedie dus die u een fijn theateruitje zal bezorgen, ideaal na de drukte en stress van de feestdagen!


de acteurs

David Willems, Ielke Quintens, Inge Van den Eeden, Liesa Verbiest, Peter Tacq, Tine Wijnants

speeldata:

Vrijdag 25 januari 2019 om 20u
Zaterdag 26 januari 2019 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
2008-2019 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx