image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

De wilde zwanen
Een klassiek sprookje in een ultra modern jasje

Auteur:
Het Geluidshuis naar Hans Christian Andersen

Regisseur:
Jef Lemmens

 het verhaal

Generaties zijn er al opgegroeid met de sprookjes van Hans Christian Andersen. De Deense schrijver en dichter was een meester in het creëren van fantasiewerelden, waarin het goede na het leren van ettelijke levenslessen steevast het kwade overwon.
Generaties jonge acteurs zijn op de planken groot geworden in sprookjesproducties, dus het is niet verwonderlijk dat Dzippie in 2019 een echte Andersen-klassieker brengt: De wilde zwanen.

Maar wacht… een sprookje? Echt? Zijn onze Dzippies daar niet een beetje groot voor geworden ondertussen? En zijn sprookjes in deze tijden van YouTube en snelle media niet een beetje… saai?

Yup. Banale sprookjes zijn niets meer voor onze dynamische jongeren! In deze snelle wereld, waarin kinderen met elkaar communiceren via Instagram stories van enkele seconden en de twitter-feeds nooit stoppen, zou een klassiek sprookje passen als een tang op een varken. Ware het niet dat dit sprookje niet gaat over varkens, maar over zwanen en bovendien een super leuke bewerking is van Het Geluidshuis.

Alle jonge ouders kennen waarschijnlijk Het Geluidshuis. Dit productiehuis maakt onder meer pittige luisterspelen op basis van oude verhalen. Luisterspelen die geschikt zijn voor jong en oud door de spannende verhaallijnen, de gevatte woordspelingen en de dubbele bodems. Een beetje zoals een goede Pixar-film dus, iets leuks voor de kindjes, iets leuks voor mama en papa!

Het Geluidshuis maakte een moderne en vlotte bewerking van het klassieke verhaal over de jonge prinses die haar voetbalploeg aan broers moet redden van de vloek van hun boze stiefmoeder. In haar verwoede poging om in alle stilte genoeg hemdjes te vlechten, komt ze in contact met allerlei bizarre figuren en maakt ze ook kans – het blijft natuurlijk een sprookje – om de ware liefde tegen te komen.

"De wilde zwanen" is in de eerste plaats een productie door en voor jongeren, maar door de aard van het verhaal Ún de gehanteerde humor is de voorstelling geschikt voor jong en oud. Is uw kindje oud genoeg om tijdens een tekenfilm aandachtig te blijven kijken? Dan kan het zeker genieten van deze voorstelling. En ook voor uw oudere tieners belooft het een fijne voorstelling te worden, met gevatte humor en actualiteit. Kortom: een productie voor het hele gezin!

De Wilde Zwanen is een Heerlijk Hoorspel van Het Geluidshuis.
Heerlijk Hoorspel is een concept van Philip Maes, Paul Wauters, Koen Brandt en Mark Borgions.de acteurs

Manouk Beyers, Emma Brokken, Anna Christmas, Janthe Cockx, Pieterjan Douchy, Emiliana Geniesse, Lily-Rose Halin-Selleslagh, Bonny Humblet, Mauro Michielsen, Alexander Smeyers, Janne Tas, Sam Vandenputte, Ralph Vandeuren, Liese Vanhorenbeek, Timon Verbruggen, Marie Vervoort, Luna Vleminckx, Femke Wilberts, Hanne Wilberts, Tille Wuyckens.


speeldata:

Vrijdag 22 februari 2019 om 19u
Zaterdag 23 februari 2019 om 11u, 15u en 19u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2019 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx