image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

Desperado
Macho's. Of toch niet echt?

Auteur:
Kas en de Wolf

Regisseur:
Jo Matthijs

 het verhaal

Ton Kas en Willem de Wolf staan voor modern theater met een cynisch hoekje af. Hun eigen gezelschap, Kas & de Wolf leverde van 1985 tot 2004 de ene na de ander kaskraker.

“Desperado” dat in 1997 in première ging en later vooral bekendheid verwierf in Vlaanderen na de voorstelling door het Antwerpse beroepsgezelschap Het Toneelhuis (ook een aanradertje trouwens, als u er nog een herneming van kan meepikken) is de twee Nederlandse auteurs ten voeten uit.

“Desperado” vertelt het verhaal van vier kerels. Mannelijke mannen. Echte venten. Allé, dat denken ze toch van zichzelf. Als hobby spelen ze Cowboy. Wekelijks gaan ze, in al hun western-parafernalia verkleed, naar de bar om er “vent te kunnen zijn”. En daar stopt het verhaal eigenlijk een beetje, want “Desperado” gaat in de fond over niets. Tenzij over de enorme leegte van het bestaan en de eenzaamheid ook al is men niet alleen.

Kijk, onze vier heren zijn in het diepst van hun ziel misschien stoere cowboys, in het dagelijks leven is de Far West nooit zo veraf geweest. Vanop hun barkruk analyseren ze de wereld, elkaar en zichzelf, en vooral dat laatste kan al wel eens bijzonder confronterend zijn.
De leegte van hun gespreksonderwerpen wijzen op de leegte van hun bestaan. Hun leven is meer een overleven dan iets anders. Maar het werkt en ondanks hun miserie (waar overigens geen van allen probeert iets concreets aan te doen, zoveel loser zijn ze wel)blijven ze geloven in zichzelf en de vriendschap. Als dat geen prachtig onderwerp is voor een toneelstuk!

Verwacht u aan een voorstelling zonder verhaal, hou u niet in, lach met het herkenbare en lach gezellig de vier cowboys uit, ze doen dat zelf ook. De humor ligt immers in deze voorstelling net zo dicht aan de oppervlakte als de pathetiek!


naar Amateurama website Deze voorstellingen worden gespeeld in het kader van Amateurama, de culturele hoogdagen van de Leuvense amateurkunsten.


de acteurs

Peter Tacq, David Willems, Jasper Driesmans, Sander Neyens.

speeldata:

Vrijdagen 26 april en 3 mei 2019 om 20u
Zaterdag 4 mei 2019 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2019 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx