image


startpagina  |   wie zijn wij  |     producties  |   sponsors  |   reservatie  |   links    
 

 

De onverwachte bezoeker
Een echte gouden oude thriller.

Auteur:
Agatha Christie

Regisseur:
Frank De Beule

 het verhaal

Niets is zo fijn in de duistere wintermaand januari als een goede thriller op de planken! En geen thrillers zijn zo goed als deze van Agatha Christie. "De onverwachte bezoeker" ging in première in 1958 en werd maar liefst 612 keer opgevoerd in zijn originele bezetting. De voorstellingen waren een daverend succes en braken alle voorgaande box office records van het Duchess Theatre in Engeland.

Normaal gezien associeert u Agatha Christie met "whodunits", thrillers waarin u samen met de personages op zoek gaat naar de dader, in ware Cluedo-stijl. "De onverwachte bezoeker" wijkt echter af van het klassieke patroon.

Al van bij het begin is het ogenschijnlijk maar al te duidelijk wie het lijk en wie de dader van de moord zijn: de arme Richard Warwick is in een donkere, mistige nacht vermoord. Zijn echtgenote Laura staat met de revolver in haar handen. De vrouw is nog aan het bekomen van het hele voorval - je staat niet iedere dag tegenover je neergeschoten man in de woonkamer - wanneer een onbekende man plots in bij haar staat en lijk en moordenaar ontdekt. Laura, een ware Engelse lady, dus manieren boven alles, bekent heel nuchter haar daad en meent dat het zinvol is om de politie te verwittigen.

De onverwachte bezoeker wenst echter eerst te weten te komen waarom mevrouw Warwick het noodzakelijk vond om haar echtgenoot naar de eeuwige jachtvelden te laten vertrekken. Nadat hij verneemt dat Richard Warwick een verschrikkelijke man was die iedereen het leven zuur maakte, bedenken de bezoeker en Laura een plan om de moord in de schoenen van iemand anders te schuiven.

Het plan lijkt te werken, tot een ijverige politie-inspecteur op zoek gaat naar de kern van de zaak. Dan blijkt het hele uitgangspunt van het verhaal te daveren op zijn grondvesten. In echte Agatha-Christie-stijl is niets en niemand wie of wat het lijkt.

Spannend, grappig en meeslepend. Een echte klassieker om af te vinken op uw "moet-ik-gezien-hebben"- lijstje!de acteurs

Inge Van den Eeden, David Willems, Steffie Neyens, Jasper Driesmans, Roos Wuyckens, Wim Hambrouck, Hilde De Cort, Peter Tacq en Frans Pierson.

speeldata:

Vrijdag 24 januari 2020 om 20u
Zaterdag 25 januari 2020 om 15u en om 20u

locatie:

C.C. Wagehuys Leuven
Brusselsestraat 63 - 3000 Leuven
© 2008-2020 K.T. De Dijlezonen
e-mail: info@dijlezonen.be | URL: www.dijlezonen.be | website: Johan Vleminckx